Deze website maakt gebruik van cookies.  Klik hier voor meer informatie.  Deze melding niet meer tonen.

 

Airco

  

 

 

 

COMPLETE AIRCO SERVICE BEURT INCLUSIEF VULLEN € 100,00 (incl. BTW) 

 

 

 

Rsp service is gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van de airco systemen van úw auto.

Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur. Nu ook inbouw!

 

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop!

Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is... sterker nog,

zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem.

En dat vaak als het u net niet uitkomt! Elke airco verliest jaarlijks 8% van de vulling, dus is het raadzaam elk jaar uw airco te laten controleren!!!

  

Algemene werking van uw airconditioning:

Hoe werkt een auto airco?

 

Net zoals een koelkast werkt een auto-airco volgens het principe van samenpersen én weer laten uitzetten van een speciaal gas (koudemiddel). Het is een gesloten leidingsysteem, waarin drie elementen een hoofdrol spelen:
- compressor(pomp) + condensor (maken het gas vloeibaar)
- inspuitventiel + verdamper (laten het vloeibaar gas weer verdampen)
- filter/droger (filtert en droogt het vloeibaar gas)
In de verdamper onstaat de kou. Het is een soort radiator, die de binnenkomende buitenlucht afkoelt. De compressor zuigt het gas uit de verdamper weer aan en perst het samen tot het vloeibaar wordt in de condensor. Van de daarbij ontstane warmte merkt u niets: die wordt met een ventilator afgevoerd naar buiten.
Tenslotte is er nog één belangrijk onderdeel in het circuit: de filter-droger. Zoals de naam al zegt, zorgt dit onderdeel voor het filtreren en ontvochten van het vloeibare koudemiddel.

Nu kent u de onderdelen: compressor, condensor, filter-droger en verdamper, alle samengebracht in één gesloten systeem. Hierboven ziet u dat schematisch weergegeven. Het hogedruk-gedeelte is rood en geel, het lagedruk-deel is blauw.
Wat kan er nu zoal mis zijn als uw airco niet meer of niet meer goed zijn werk doet? Enkele oorzaken noem ik hier in het kort:

 • Te weinig gas (koudemiddel)
  Bij normaal gebruik kan een airco-systeem per jaar tot 8% van het koudemiddel verliezen via microscopisch kleine poriën in leidingen en afdichtingen. U merkt dat doordat uw systeem minder goed koelt. Er kan ook een klein lekje ontstaan zijn, waardoor het systeem geleidelijk aan leegloopt.
  Met mijn professioneel diagnose- en vulstation  stel ik vast wat er aan de hand is. Ingeval van een lekje kan ik dat met U.V.-licht opsporen en vrijwel steeds verhelpen.
  Het deugdelijk op peil brengen van de voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel is niet een kwestie van even "bijvullen". Het is nodig het systeem éérst grondig vacuum te trekken, zodat alle vocht verwijderd wordt. Dus: "even bijvullen vanuit een busje" is er bij mij niet bij!
 • Deze ontstaat door bacteriën- en schimmelaangroei op de lamellen van de verdamper. Dat wordt deels tegengegaan door een pollenfilter in het kanaal van de binnenkomende lucht. Dit pollenfilter kan vervuild zijn. Vervanging is eenvoudig.
 • Muffe lucht.
 • De magneetkoppeling werkt niet of niet naar behoren
  De magneetkoppeling schakelt de compressor in. Soms slipt hij of blijft hij de grip niet volhouden. Dit kan ik in de meeste gevallen vrij eenvoudig verhelpen zonder vervanging door een (dure) nieuwe.

De met * gemarkeerde velden zijn verplicht!


*   Naam:  
*   Telefoon:  
*   Email:  
*   Merk:  
*   Model:  
*   Bouwjaar:  
*   Code:  
aanvullende informatie: